top of page
Пошук

Серпнева студія професійної спільноти вчителів історії: поглиблюємо досвід, освоюємо новітності.

Оновлено: 6 бер.




У рамках засідань серпневої конференції педагогічних працівників закладів освіти Мар`їнської міської територіальної громади, 31.08.2023 р. відбулось зібрання професійної спільноти вчителів історії з метою обговорення нагальних питань щодо організації освітнього процесу в новому навчальному році. Підготувала і провела on-line захід консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Мар`їнської міської військової адміністрації Людмила Бесараб. Вона проаналізувала діяльність професійної спільноти в минулому навчальному році, звернула увагу на недоліки, окреслила перспективні завдання, серед яких: наповнення методичного кейсу напрацювань у рамках Нової української школи, узагальнення та поширення кращого педагогічного досвіду, впровадження новітніх технологій в навчальну діяльність, підвищення професіоналізму педагогічних кадрів шляхом залучення їх до участі в інноваційних проектах.

У роботі засідання взяла участь професор кафедри суспільно-гуманітарної та медійної освіти Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, доктор історичних наук, доцент Ольга Лаврут. У своєму виступі вона зосередила увагу на акцентах громадянської та історичної освітньої галузі у 2023-2024 н.р. Виходячи з результатів моніторингових досліджень, що проводились у квітні поточного року серед учнів 8 та 10 класів закладів загальної середньої освіти області, рекомендувала вчителям розпочати навчальний рік з уроків повторення та корекції знань, запровадити у практику тренування щодо підготовки до виконання комплексних тестових завдань, зробила акцент на необхідності розвитку історичних компетентностей учнів.

Конструктивну розмову, що точилась на зібранні, продовжила вчитель Мар`їнського закладу загальної середньої освіти №1 Віра Кушнір. Вона звернула увагу колег на особливості викладання історії в 5-6 класах Нової української школи у 2023-2024 н.р.. Нагадала про необхідність застосування діяльнісного методу навчання, підкреслила актуальність та значущість вивчення історії нашої країни.

Тему національно-патріотичного виховання через краєзнавчу складову навчальної діяльності розвинули у своїх виступах вчителі Мар`їнського закладу загальної середньої освіти №2 Оксана Жураковська та Ганна Гамоліна. Вони поінформували присутніх, що заклад працює над проєктом віртуального краєзнавчого музею натомість втраченому в результаті бойових дій у м.Мар`їнка.

Усе обговорюване неабияк додало ентузіазму вчительській спільноті Мар`їнської громади у поглибленні запропонованого досвіду, зосібна, в освоєнні педагогічних новітностей, і особливо тих, котрі стосуються співпраці місцевого вчительства з Донецьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти. За таку співдружність та зацікавленість в організації навчального процесу в надто тяжкі часи для України, спільнота вчителів історії Мар`їнщини щиро вдячна науковцеві Ользі Лаврут.

5 переглядів0 коментарів
  • Facebook

Ми на зв'язку

Адреса

© 2021 Центр професійного розвитку

педагогічних працівників Мар'їнської міської військово-цивільної адміністрації

 м.Мар’їнка,

Покровський район,

Донецька область, 85600

bottom of page