top of page
Пошук

Відбувся семінар професійної спільноти вчителів англійської мови

Оновлено: 14 бер.

14 березня 2024 року відбувся семінар професійної спільноти вчителів англійської мови закладів освіти Мар’їнської міської ТГ на тему "Використання ІКТ та проєктних технологій на уроках англійської мови, як інструменти в подоланні освітніх втрат".

Зустріч організувала та провела Вікторія Майорчикова, консультант КУ «ЦПРПП» Мар’їнської МВЦА, модератор професійної спільноти вчителів мовно-літературної галузі закладів освіти громади.

Учасниці семінару ознайомились із досвідом роботи Назаренко Оксани Василівни, учителя англійської мови Зорянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів на тему  «Використання ІКТ та проєкних технологій на уроках англійської мови».

Оксана Василівна зазначила, що в сучасному світі вчитель виступає не лише як передавач знань, але і як наставник, ментор, тьютор та інноватор, тому для досягнення цієї ролі важливо постійно вдосконалювати свої навички та використовувати різноманітні педагогічні технології. Вона розповіла, що  у своїй роботі надає перевагу комунікативному й інтерактивному навчанню з використанням інформаційних засобів освіти. На онлайн-уроках  Назаренко О.В. використовує сучасні інструменти та платформи, а саме:  «Kahoot», «Storywizard», «Tiny Tap», «Write &Improve», кібер-лабораторію аудіювання «Randall's», «ISLCollective», «Duolingo», «Jamboard»:

Кібер-лабораторія аудіювання Randall's https://www.esl-lab.com/

ESL: English as a Second Language https://www.rong-chang.com/

Розповіла про використання STEM проєктів як засіб інтеграції різних предметів та розвитку креативності учнів. Педагог зазначила, що активно впроваджує інформаційно-комунікативні та проєкні технології в позаурочній роботі, її учні беруть активну участь у різноманітних конкурсах та заходах, що стимулює їхню мотивацію та поглиблює знання з англійської мови.

Про подолання освітніх втрат на уроках англійської мови розповіла Майорчикова Вікторія Вікторівна, консультант Центру. Вона зазначила, що попри складні умови, важливо підтримувати та намагатися підвищувати якість освіти, пояснила про навчальні втрати і навчальні розриви,  надала поради для вчителів, як діагностувати та компенсувати навчальні втрати в умовах війни, ознайомила з алгоритмом надолуження освітніх втрат.  Зазначила, що для надолуження освітніх втрат краще використовувати  діагностичні тести на платформі ВШО, які розробили в межах ініціативи “Збереження доступу до шкільної освіти” від проєкту “Супровід урядових реформ в Україні” (SURGe), де є не тільки тести, а також і відеоуроки із завданнями для учнів 5–11 класів. Вікторія Вікторівна надала рекомендації щодо роботи на платформі Всеукраїнська школа онлайн, де є тести для первинної і вторинної діагностики, після проведення яких учитель буде бачити ефективність проведеної роботи із надолуження навчальних втрат та зможе планувати свою роботу з класом надалі.

Наданий матеріал допоможе освітянам знайти практичні рішення в подоланні освітніх втрат.










13 переглядів0 коментарів
  • Facebook

Ми на зв'язку

Адреса

© 2021 Центр професійного розвитку

педагогічних працівників Мар'їнської міської військово-цивільної адміністрації

 м.Мар’їнка,

Покровський район,

Донецька область, 85600

bottom of page