top of page
Пошук

Заняття 6 в Хабі. Локація "Онлайн-курс "Говоримо правильно. Говоримо українською"

Оновлено: 11 бер.

26 лютого 2024 року в межах роботи освітнього хабу Мар'їнської міської територіальної громади, запровадженого КУ "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" Мар'їнської МВЦА, освітянська спільнота Мар'їнської ТГ мала змогу продовжити онлайн-навчання з вивчення української мови в рамках проведення онлайн-курсу «Мова в професії педагога. Говоримо правильно. Говоримо українською».

Модератор локації Майорчикова В.В., консультант КУ ЦПРПП Мар'їнської МВЦА, запросила Задорожну Тетяну Олександрівну, учителя української мови та літератури, зарубіжної літератури Красногорівського ЗЗСО І-ІІ ступенів №5, провести лексичний практикум з мовлення “Говоримо українською правильно: 15 листівок-порад з українського правопису”.

На початку шостого заняття Тетяна Олександрівна долучила присутніх до лексичної розминки, яка надихнула на поглиблене вивчення правопису прислівників та зупинилися на одній з найважливіших умов милозвучності української мови, яка базується на правилах чергування у-в, і-й-та.

Збагнути таємницю мови, відкрити для себе історію слова допомагали  ігрові вправи з граматики «Так-ні», «Влови помилку». Розв'язання завдань стали корисними для тих, хто хотів удосконалити свої знання. Лунали мовні поради, були розглянуті мовленнєві ситуації, які сприяли  поглибленню знань про вживання слів у будь-якій ситуації.

Тетяна Олександрівна запропоновувала матеріал, який учителі можуть використовувати на уроках. Доречною стала гра «Говори українською». Розглянуті 15 листівок-порад із українського правопису, нагадали важливі правила та вдосконалювали вправніше володіння рідною мовою. Виконання завдань було корисне для саморозвитку.

Після цього Тетяна Олександрівна звернула увагу на те, що в наш час існує багато способів  вдосконалення власної грамотності: різноманітні посібники,  безліч спільнот у соціальних мережах, майстер-класи.

Отже, учасники зустрічі  прийшли до висновку, що необхідність мовної самоосвіти та безперервного самовдосконалення – є рушійною силою педагога, яка дає змогу йти в ногу зі швидкою зміною науково-технічного процесу.



32 перегляди1 коментар

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Feb 26
Rated 5 out of 5 stars.

Цікавий матеріал, особливо лексична розминка!

Like
bottom of page