top of page
Пошук

Семінар професійної спільноти вчителів філологів про актуальні питання дистанційного навчання

Оновлено: 6 бер.

На сучасному етапі відбуваються кардинальні зміни у використанні інформації, що зумовлюють еволюцію освітніх технологій, сприяють активному впровадженню дистанційного навчання як одного із напрямків реформування освітньої системи України. Дистанційне навчання потребує забезпечення постійної комунікації та зворотного зв’язку всіх учасників навчального процесу. Учителі мають пояснювати навчальний матеріал за допомогою цифрових технологій, контролювати виконання завдань та допомагати в їх розв’язанні тощо.

Саме про актуальні питання дистанційного навчання йшла розмова на онлайн-семінарі професійної спільноти вчителів української мови та літератури закладів освіти Мар'їнської міської територіальної громади, що відбувся 22 листопада 2023 року. Підготувала і провела зустріч консультант ЦПРПП Мар'їнської МВЦА Вікторія МАЙОРЧИКОВА, учитель української мови та літератури Мар'їнського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2.

У своєму виступі Вікторія Майорчикова звернула увагу філологів на особливості формування ключових компетентностей та предметних компетенцій на уроках української мови та літератури в умовах упровадження Нової української школи. Розповіла колегам про штучний інтелект (AI), який може зробити навчання ефективнішим і доступнішим для учнів, а також полегшити роботу вчителя, ознайомила з 11-ма сервісами штучного інтелекту, які вже зараз дозволять вийти на новий рівень у викладанні. Вікторія Вікторівна надала можливість педагогам поспілкуватися з видатними постатями минулого в чаті освітньої платформи «На Урок», створеного на основі технологій штучного інтелекту ChatGPT за покликанням: https://naurok.com.ua/chat .

Як мотивувати, заохочувати та надихати дітей під час освітнього процесу? Мотиваційні купони - чудовий спосіб зацікавити та активізувати учнів під час навчальних занять. Про використання мотиваційних купонів на уроках української мови та літератури» під час дистанційного навчання розповіла Ольга ОЛІЙНИК, директор, учитель української мови та літератури Зорянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, також поділилася матеріалами з колегами. Ольга Василівна зазначила, що "мотиваційні купони» - техніка заохочення для учнів, що запозичена з Америки, урізноманітнює процес навчання, мотивує дітей до виконання уроків, кращого навчання, гарної поведінки та ін.

З питання «Інтеграції українознавчого компонента на уроках української мови та літератури як засобу реалізації положень Нової української школи» виступила Ірина ПАВЛЕНКО, учитель української мови та літератури Мар'їнського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2. Ірина Володимирівна акцентувала увагу на актуальності питання, окреслила переваги інтеграції українознавчого компонента в роботу вчителя-словесника та презентувала з досвіду роботи методи та прийоми інтеграції, розповіла про використання у своїй роботі корисного контенту - фідбек (зворотний зв’язок); про створення власного медіапродукту з метою формування справжніх патріотів, інноваторів та особистостей НУШ.

Наприкінці зустрічі консультант ЦПРПП Вікторія МАЙОРЧИКОВА зазначила, що світ динамічний, і тому потрібно адаптуватися до змін та новацій, розглядати ці можливості як допоміжний інструмент професійної освітньої діяльності.









46 переглядів4 коментарі

4 Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
Mit 5 von 5 Sternen bewertet.

Цікаво, корисно, актуально!!!

Gefällt mir

Gast
23. Nov. 2023
Mit 5 von 5 Sternen bewertet.

Дуже дякую за цікаву, корисну та актуальну інформацію!!!)

Gefällt mir

Mit 5 von 5 Sternen bewertet.

Дякую за корисну і актуальну інформацію колегам. Чим більше знаєш, тим більше можеш.( Е.Абу)

Gefällt mir

Gast
22. Nov. 2023
Mit 5 von 5 Sternen bewertet.

Корисна зустріч. Цікавий матеріал. Добре, що є можливість ділитися з колегами досвідом та своїми надбаннями.

Bearbeitet
Gefällt mir
bottom of page