top of page
Пошук

До ментального здоров`я - з увагою

Оновлено: 6 бер.

На початку  третьої декади лютого відбувся вебінар професійної спільноти практичних психологів і соціальних педагогів Мар`їнської громади, присвячений збереженню ментального здоров`я учасників освітного процесу. Його провела консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Мар`їнської МВА Людмила Бесараб.

Фахівці зібрались, аби обмінятись досвідом у цій справі. Адже кожен працює у своєму колективі і відповідає за його психічний стан. Той, в якому кожна людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та робити внесок у суспільне життя.

Предметну  розмову на вебінарі вела консультант Інклюзивно-ресурсного центру Мар`їнської МВА Лада Соіна. Вона розповідала, від чого залежить психічне здоров`я, та як його треба підтримувати. Адже між психікою та всіма системами організму існує міцний зв’язок, завдяки чому ще до діагностування психічного розладів можуть проявлятись соматичні захворювання. «За даними Всесвітньої організації з охорони здоров`я, - акцентувала консультант, - це наступні розлади: фізичні (порушення сну, больові відчуття у будь-якій частині тіла), емоційні (постійне відчуття страху, тривоги, журби), когнітивні (труднощі з чітким мисленням, порушення пам’яті, патологічні переконання), поведінкові (агресія, зловживання алкоголем чи наркотиками, неспроможність виконувати повсякденні функції), перцептивні (якщо людині здається, що вона бачить або чує те, чого не помічають інші)». Мовниця підкреслювала, що знаки розладів  індивідуальні і розрізнити їх може лише лікар, тож звичайній людині займатися самодіагностикою не варто.

Доречним був у продовження  розмови  виступ практичного психолога Мар`їнського ЗЗСО №2 Олесі Міщенко. Спікерка ділилась з колегами техніками, які дають можливість фахово  діагностувати хронічні стреси, оцінювати рівень їх тяжкості,  очищати думки від негативу, і які можна використовувати при панічних атаках  для подолання  тривоги та страху. Учасники вебінару з інтересом виконали запропоновані  тренінгові вправи: «Обійми метелика», «Казан здоров`я», «Щоденник подяки» та ін., збагативши, тим самим, власний фаховий арсенал технологій зі збереження ментального здоров`я.

 



 



50 переглядів0 коментарів
  • Facebook

Ми на зв'язку

Адреса

© 2021 Центр професійного розвитку

педагогічних працівників Мар'їнської міської військово-цивільної адміністрації

 м.Мар’їнка,

Покровський район,

Донецька область, 85600

bottom of page