top of page
Пошук

Платформа ВШО - надійне підгрунтя

Оновлено: 6 бер.

Днями відбувся черговий вебінар-тренінг з визначення інструментів виявлення та подолання навчальних втрат, що його підготувала і провела з членами професійної спільноти вчителів фізики Мар`їнської громади консультант ЦПРПП Людмила Бесараб.

Йшлося про платформу «Всеукраїнська школа онлайн» (ВШО), що є універсальним застосунком для діагностування та подолання навчальних втрат та який рекомендує до використання Національна академія педагогічних наук України. Отож, напередодні вебінару вчителі зареєструвались на платформі і предметно ознайомились з її  інструментарієм шляхом проходження діагностичного тестування.

В проведенні онлайн-заходу консультанту допомогала вчитель Зорянського ЗЗСО Марина Сенів. Вона сформувала на платформі навчальний клас, до якого ввела колег і відслідковувала аналітичні можливості застосунку щодо обробітку результатів тестування.

На вебінарі, окрім консультанта Людмили Бесараб, спікерували вчителі: Марина Сенів, Галина Копилова (Мар`їнський ЗЗСО №1), Тетяна Дерека (Максимільянівський ЗЗСО), Олена Качан (Єлизаветівський ЗЗСО). Розглядали  причини виникнення та шляхи подолання навчальних втрат в ситуації сьогодення. Ділились враженнями, отриманими від роботи на застосунку ВШО, що поєднує інструменти корегування і компенсування навчальних втрат, повністю відповідає Державним стандартам, виконує левову частку роботи вчителя і зручний у користуванні. Вели конструктивну розмову про інші онлайн-застосунки, що в умовах дистанційного навчання надають можливість унаочнювати пояснювальний  матеріал (CleverMaths), виконувати лабораторні роботи (Phet), проводити практикуми з розв`язування задач (Jamboard), зацікавлювати учнів до вивчення предмету (FreeMind, Acrobat), і які  можна розглядати як  інструменти компенсування навчальних втрат.

У підсумку учасники вебінару зійшлись на думці, що під час онлайн-навчання надзвичайно важливою залишається роль вчителя, зокрема,  щодо пояснення навчального матеріалу, алгоритму розв`язування задач, фізичних процесів та явищ, що мають місце в буденності. Платформу ВШО слід використовувати для самоконтролю щодо засвоєння учнями навчального матеріалу, подолання навчальних прогалин та навчальних втрат, що неминуче виникають в умовах воєнного протистояння.

 

 

 



43 перегляди0 коментарів
  • Facebook

Ми на зв'язку

Адреса

© 2021 Центр професійного розвитку

педагогічних працівників Мар'їнської міської військово-цивільної адміністрації

 м.Мар’їнка,

Покровський район,

Донецька область, 85600

bottom of page