top of page
Пошук

Семінар професійної спільноти вчителів англійської мови про використання освітніх технологій, штучного інтелекту на уроках англійської мови

Оновлено: 6 бер.

На сучасному етапі відбуваються кардинальні зміни у використанні інформації, що зумовлюють еволюцію освітніх технологій, сприяють активному впровадженню дистанційного навчання як одного із напрямків реформування освітньої системи України.

Про використання освітніх технологій і штучного інтелекту йшла розмова на онлайн-семінарі професійної спільноти вчителів англійської мови закладів освіти Мар'їнської міської територіальної громади, що відбувся 30 листопада 2023 року, який підготувала і провела консультант ЦПРПП Мар'їнської МВЦА Вікторія МАЙОРЧИКОВА, учитель української мови та літератури, зарубіжної літератури Мар'їнського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2.

У своєму виступі вона зазначила, що штучний інтелект (AI) може зробити навчання ефективнішим і доступнішим для учнів, а також полегшити роботу вчителя, ознайомила з 11-ма сервісами штучного інтелекту, які вже зараз дозволять вийти на новий рівень у викладанні. Вікторія Вікторівна ознайомила педагогів із GAMMA.APP – новітньою платформою для презентацій з використанням штучного інтелекту, на якій створення презентацій, документів, вебсторінок буде зручним, легким і швидким. GAMMA.APP використовує можливості штучного інтелекту (ШІ) для автоматизації структури, контенту та візуалізації ідей. Учасниці семінару перейшли за покликанням: https://gamma.app/ на платформу, зареєструвались, навчились користуватись інтерфейсом платформи, зрозуміли, як створювати й завантажувати презентацію.

За допомогою яких ресурсів створювати комікси, ілюстрації для розвитку мовленнєвих компетенцій учнів на уроках англійської?

Про використання StoryboardThat на уроках англійської мови розповіла колегам Маргарита ЗІМІНА, учитель англійської мови Максимільянівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

Маргарита Русланівна зазначила, що StoryboardThat – це потужний інструмент для візуальної комунікації, додатковий ресурс для навчання через візуальний та творчий підхід для покращення мовленнєвих навичок, вивчення лексики та граматики. Були надані поради для вчителів, зазначено переваги та недоліки використання цього інструменту в навчальному процесі, а також важливість використання Storyboard при дистанційному навчанні. Спікер навела приклади успішного використання StoryboardThat на уроках з учнями 7-8 класів, де основний акцент робиться на практичному досвіді та ефективності цього інструменту для підвищення рівня освіти.

Учитель англійської мови Костянтинівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Оксана ХРАПКО розповіла про впровадження елементів STEM-освіти на уроках англійської мови з використанням StoryboardThat. Поділилася з колегами практичними ідеями створення та використання коміксів як ресурсу для розвитку граматичних навичок та мовленнєвих компетентностей учнів.

Інна ВЛАДІМІРОВА, учитель англійської мови Красногорівського ЗЗСО І-ІІ ступенів №5, розповіла про використання інтерактивної онлайн-дошки Padlet в синхронному та асинхронному режимі. Інна Віталіївна зазначила, що Padlet - зручний, легкий у роботі сервіс, призначений для збереження, організації та спільної роботи з різним контентом у визначеному віртуальному просторі. Надала інструкції щодо створення та продемонструвала можливості віртуальної дошки, поділилася ідеями, як використовувати Padlet на онлайн-уроках англійської мови.


423 перегляди3 коментарі
  • Facebook

Ми на зв'язку

Адреса

© 2021 Центр професійного розвитку

педагогічних працівників Мар'їнської міської військово-цивільної адміністрації

 м.Мар’їнка,

Покровський район,

Донецька область, 85600

bottom of page