top of page
Пошук

Засідання творчої групи професійної спільноти словесників. Презентація збірника завдань із зарубіжної літератури для 5 класу НУШ

Оновлено: 6 бер.

Відбулось засідання творчої групи професійної спільноти словесників, на якому пройшла презентація збірника завдань із зарубіжної літератури для 5 класу НУШ.

З вересня по листопад 2023 року вчителі зарубіжної літератури взяли у часть у створенні методичного кейсу «НУШ у дії». Першим етапом була робота над «Збірником завдань із зарубіжної літератури для 5 класу НУШ».

Збірник укладений з урахуванням основних напрямів та перспектив регіональної Програми розвитку освіти Донеччини на 2021 – 2027 роки та в умовах дії правового режиму воєнного стану в державі; згідно з чинним Державним стандартом та Концепцією розвитку дистанційної освіти в Україні, затвердженою наказом Міністерства освіти і науки України від 20.12.2000 року. Збірник підготовлено відповідно до модельної навчальної програми «Зарубіжна література. 5-6 класи» для закладів загальної середньої освіти» (авт. Ніколенко О., Ісаєва О., Клименко Ж., Мацевко-Бекерська Л., Юлдашева Л., Рудніцька Н., Туряниця В., Тіхоненко С., Вітко М., Джангобекова Т.), рекомендованої Міністерством освіти і науки України» (наказ Міністерства освіти і науки України від 12.07.2021 No 795).

Автори збірника: творча група вчителів зарубіжної літератури ЗЗСО Мар’їнської міської територіальної громади: Ващенко О.О., Задорожна Т.О., Захаряш Н.І., Кібалко Н.В., Майорчикова В.В., Перепелиця Н.В., Сергієнко С.С., Химочко Л.А., Цюпа О.В.

Укладач: Майорчикова В.В. - консультант КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Мар’їнської міської військово-цивільної адміністрації Покровського району Донецької області.

Збірник складається з чотирьох тематичних розділів, до кожної теми розроблено інтерактивні, творчі та мультимедійні вправи: “Літературний диктант”, “Так-Ні”, «Правда-Хиба», “Лови помилку”, “Продовжити речення”, “Про кого або що йде мова?”, “Хто Я?”, “Ключові слова”, “Сонечко”, «Салат казок», «Знайди відповідь», «Кроссенс», «Печворк», «Кубування», тестових завдань (за змістом вивчених творів з розділів) та інші.

Запропоновані завдання створені для діагностування навчальних досягнень учнів і сприятимуть формуванню всіх ключових компетентностей учнів і реалізації наскрізних ліній.

Змістовне наповнення збірника враховує вікові особливості учнівства та сприятиме досягненню очікуваних результатів навчання, передбачених модельною програмою.

До методичного кейсу вчителів зарубіжної літератури 5-6 класів «НУШ у дії» також увійшов авторський збірник "Інтерактивні завдання із зарубіжної літератури для 5 класу НУШ" Цюпи Ольги Василівни, учителя зарубіжної літератури Костянтинівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Мар'їнської МВЦА.

Методичний кейс "НУШ у дії" професійної спільноти вчителів зарубіжної літератури. Збірник завдань. 5 клас НУШ. Дивитись

Збірник завдань із зарубіжної літератури для 5 класу НУШ - дивитись

Сертифікати авторам збірника - дивитись



107 переглядів3 коментарі

3 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Dec 01, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

Гарна ідея укласти збірник завдань із зарубіжної літератури для учнів 5 класу! Цікавий матеріал, буду використовувати в роботі! Дякую!

Like

natalakibalko
Nov 28, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

Сподіваюся, що цей збірник прийдеться до вподоби нашим учителям зарубіжної літератури.

Like

Guest
Nov 28, 2023

Збірник завдань з зарубіжної літератури , саме зараз, є необхідним та актуальним. Дякую співавторам за плідну й величезну роботу. Зміст корисний, цікавий, креативний.

Like
bottom of page