top of page
Пошук

Заняття 1 в Хабі. Локація "Онлайн-курс "Говоримо правильно. Говоримо українською"

Оновлено: 6 бер.

Педагогічна майстерність складається з безлічі компонентів, серед яких дуже важливе місце займають культура й техніка мови вчителя.

24 жовтня 2023 року справжні поціновувачі української мови долучилися до онлайн-курсу "Мова в професії педагога. Говоримо правильно. Говоримо українською", який проводився в межах роботи освітнього хабу Мар'їнської міської територіальної громади, запровадженого КУ "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" Мар'їнської МВЦА.

Модератор онлайн-курсу Вікторія МАЙОРЧИКОВА, консультант ЦПРПП Мар'їнської міської військової адміністрації, зазначила, що в українській мові є більш ніж 250 тисяч слів, і що для розвитку бездоганного мовлення педагогам треба знати правила наголошення слів, пам’ятати про складні випадки та особливості вимови деяких слів. Нагадала, що онлайн-курс буде проходити щомісяця протягом навчального року.

Друге інтерактивне заняття-практикум "Наголошуємо правильно слова" провела Ольга ЦЮПА, учитель української мови та літератури, зарубіжної літератури Костянтинівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

Чи знаємо ми, як треба правильно наголошувати слова? Які є основні правила наголошення слів? Який є нормативний наголос у словах? Чи існує варіативне наголошення слів в українській мові? Саме на ці питання звернула увагу спікер курсу.

У світ чарівних наголосів поринули 59 освітян громади.

Ольга Василівна проаналізувала слова з проблемним наголосом та згрупувала їх за категоріями для кращого запам'ятовування. Разом із колегами пригадали різні випадки наголошування та закріпили на практиці свої знання, виконуючи тести. Наголос – тема не з легких, тут потрібно мати відмінну пам’ять, тож наприкінці заняття Ольга Василівна поділилася лайфхаками про ефективне запам'ятовування слів. Наголосила на тому, що в наш час говорити красиво і правильно українською мовою престижно, тож працювати над удосконаленням свого мовлення необхідно систематично.

Учасники заняття визнали, що тільки в постійному тренуванні, промовляючи вголос слова, правильно їх наголошуючи, можна досягти високих результатів. Ніщо не дається легко: ні перемога над ворогом, ні перемога над своїми недоліками. Тож доведемо собі та всьому світові, що УКРАЇНСЬКА МОВА є наймилозвучнішою та найсучаснішою!

Наприкінці зустрічі модератор онлайн-курсу Вікторія МАЙОРЧИКОВА запропонувала переглянути відео молодіжного гурту «ГЕНГ» «Наголоси в українській мові» і запам’ятати правильний наголос у словах під музику. Нагадала, що третє заняття онлайн-курсу: мовознавчий тренажер “Типові лексичні помилки”, проведе Ольга ЛУКАШЕВИЧ, учитель української мови та літератури Мар’їнського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1, і відбудеться 23 листопада о 15.00 за посиланням: https://meet.google.com/iuo-rnmj-ybs

Тож продовжуємо разом опановувати глибини рідної мови.

Говоримо правильно! Говоримо красиво! Говоримо УКРАЇНСЬКОЮ!








131 перегляд12 коментарів

12 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
kravets.en19
Oct 26, 2023

Дякую організаторам за цікавий і корисний курс !

Like

Rated 5 out of 5 stars.

Дякую всім організаторам! Матеріал дуже цікавий і корисний!

Like

Rated 5 out of 5 stars.

😉Говоримо правильно,говоримо українською!

Like

Rated 5 out of 5 stars.

Дуже цікавий і корисний курс!Дякую!

Like

Rated 5 out of 5 stars.

Дякуємо організаторам за можливість навчатися! Дуже актуально, змістовно та цікаво.

Like
bottom of page