top of page
Лебедь Любов

Освітній Онлайн Хаб. Онлайн-школа "Базові цифрові компетентності педагога". Заняття 2

Оновлено: 6 бер.

Вчителі, що володіють цифровими компетентностями, здатні інтегрувати цифрові ресурси у навчальний процес, створювати інтерактивні заняття, сприяти розвитку медіаграмотності учнів та розвивати їхні навички критичного мислення в контексті інформаційного суспільства. Вони вміють адаптуватися до постійних змін у сфері технологій.

Для удосконалення інформаційно-цифрових компетентностей педагогів у рамках роботи Освітнього Онлайн Хабу Мар'їнської міської територіальної громади 29 листопада 2023 року було проведено 2 заняття для освітян громади в локації «Базові цифрові компетентності педагога».

Кукулевська Я.В., учитель математики, інформатики Костянтинівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів розповіла про найбільш популярні хмарні сервіси (Google Диск, Dropbox), що пропонують користувачам зручну можливість безпечного зберігання даних, синхронізації та резервного копіювання їх даних у віртуальній «хмарі», надають безкоштовний обсяг зберігання для користувачів, а також розширені можливості для платних користувачів. Відокремила переваги та недоліки хмарних сервісів для зберігання даних.

Коваленко М.А., учитель інформатики Мар’їнського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1, підкреслила, що справжньою силою Google Диску є його інтеграція з іншими сервісами Google. Провела практичне заняття щодо можливостей додатків Google Диску: створення Документів, Презентацій, Малюнків, їх редагування, налаштування, спільного використання тощо.

Ломакіна С.В., учитель інформатики Красногорівського ЗЗСО І-ІІ ступенів 5, пояснила як проаналізувати інформацію що отримана за допомогою створених Google Форм опитування й тестування. Показала особливості роботи з Google таблицями, навчила вносити зміни разом у реальному часі завдяки зручному спільному доступу.

Учасники заходу отримали нові знання, ідеї та практичні навички, які можуть використовувати в своїй роботі. Дякуємо всім за плідну роботу.






14 переглядів1 коментар

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

Дякуємо за такі практичні заняття. Дуже корисна інформація.

Like
bottom of page