top of page
Лебедь Любов

Освітній Онлайн Хаб. Онлайн-школа "Базові цифрові компетентності педагога". Заняття 3

Оновлено: 6 бер.

Домінантною складовою для кожного вчителя вважається: оволодіння комп’ютерною технікою та інформаційними технологіями. Важко уявити сучасний урок, освітній процес без широкого використання цифрових освітніх ресурсів. Тому інформаційно-цифрова компетентність - важлива складова професійної компетентності сучасного педагога.

Саме з метою удосконалення інформаційно-цифрових компетентностей педагогів у рамках роботи Освітнього Онлайн Хабу Мар'їнської міської територіальної громади 13 грудня 2023 року було проведено 3 заняття для освітян громади в локації «Базові цифрові компетентності педагога», яке пройшло під гаслом: «Базові цифрові компетентності вчителя – це необхідний ключ до відкриття дверей сучасної освіти».

У зв’язку із викликами теперішнього часу, вчителі потребують ще більше часу для того, щоб якнайкраще підготуватися до онлайн-уроків. Зважаючи на очевидні переваги використання візуального компонента на онлайн-уроках, наразі важливим і невід’ємним елементом кожного заняття здебільшого є мультимедійні презентації. Вони надають можливість учителям скласти власний план уроку для своїх учнів із урахуванням їхніх індивідуальних особливостей й конкретних потреб.

Спікери заняття надали дієві поради щодо вибору ресурсів, інструментів для створення презентацій, перетворення презентації на відеоурок за допомогою програм Screen Recorder, FastStone Capture. А кожен учитель на власний розсуд може вибирати для своєї роботи ті, які, на їхню думку, є найбільш доцільними в роботі.

Учасники заходу поглибили свої знання щодо роботи із мультимедійними презентаціями для підготовки уроків за допомогою доступних сервісів, а також навчилися максимально ефективно використовувати можливості цих сервісів для створення презентацій. Дякуємо всім за плідну роботу.




10 переглядів0 коментарів

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page