top of page
Лебедь Любов

Освітній Онлайн Хаб. Онлайн-школа "Базові цифрові компетентності педагога". Заняття 5

Оновлено: 6 бер.

Штучний інтелект відіграє важливу роль у сучасній освіті, допомагає персоналізувати навчання та створити інтерактивне навчальне середовище.

Поєднання вчителя зі ШІ є майбутнім напрямком у сфері освіти. Використання штучного інтелекту допомагає створювати індивідуальні навчальні програми та навчальні матеріали, що відповідають потребам кожного учня. ШІ сприяє підвищенню ефективності навчання, забезпечує доступ до якісної освіти та збагачує навчальний процес.

Освітяни використовують сервіси штучного інтелекту під час підготовки до занять, під час проведення уроків, а також для перевірки знань учнів. Штучний інтелект допомагає учням оперативно шукати й систематизувати інформацію, конспектувати, генерувати ідеї для творчих робіт: заголовки, ілюстрації, тези для доповіді тощо.

Важливо зазначити, що штучний інтелект не заміняє вчителя, але стає його партнером, який допомагає оптимізувати навчальний процес та забезпечує кращі умови для розвитку учнів. Майбутнє освіти полягає в поєднанні людського інтелекту з потужними можливостями штучного інтелекту.

 

Саме перевагам та недолікам штучного інтелекту в освіти було присвячене 5 заняття для освітян громади в локації «Базові цифрові компетентності педагога», проведене 10 січня 2024 року у рамках роботи Освітнього Онлайн Хабу Мар'їнської міської територіальної громади.

Спікери заняття: Баранова Н.А., заступник директора з НВР, учитель інформатики Красногорівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів; Сергієнко С.С., учитель української мови та літератури, зарубіжної літератури Красногорівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів; Гельбрехт Л.О., заступник директора з НВР, учитель математики Костянтинівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів; Горячева К.М., учитель мистецтва Костянтинівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

 

Дякуємо всім за плідну роботу.









23 перегляди0 коментарів

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page