top of page
Пошук

Завершуємо навчальний рік: основні акценти

З метою організованого закінчення 2023/2024 навчального року в період воєнного стану для директорів та заступників керівників закладів освіти громади 26 квітня 2024 року відбувся вебінар «Завершуємо навчальний рік: основні акценти». Під час зустрічі розглянуто ряд важливих питань, пов’язаних з роботою закладів освіти в умовах воєнного стану. Перш за все, це питання останнього дня навчання в цьому навчальному році, враховуючи дотримання визначених законодавством кількості навчальних днів, підсумкового та річного оцінювання учнів, видачі документів про здобуття освіти та переведення на наступний рік навчання.

Начальник ВОКСМ, Людмила Панченко, обговорила з керівниками окремі питання  закінчення навчального року. Вона також акцентувала увагу, що Постановою Кабінету Міністрів України від 13.09.2017  № 684 був затверджений Порядок ведення обліку дітей шкільного віку та учнів, який визначає, що у разі відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів підряд з невідомих, або без поважних причин навчальний заклад невідкладно надає відповідному територіальному органу Національної поліції та службі у справах дітей дані таких учнів для провадження діяльності відповідно до законодавства, пов’язаної із захистом їх прав на здобуття загальної середньої освіти.

Ельвіра Горна, директор КУ ЦПРПП, проаналізувала нормативно-правову базу, що регламентує порядок завершення 2023/2024 навчального року в умовах воєнного стану; підкреслила важливість забезпечення  безперервності здобуття освіти дітьми, які навчаються в закладах України чи закладах освіти країни перебування; наголосила на особливостях проведення оцінювання результатів навчання, зарахування, переведення та відрахування з закладу освіти в умовах воєнного стану в Україні. Учасникам вебінару запропоновано рекомендації щодо ефективного планування освітнього процесу задля покращення якості освіти, були обговорені сучасні вимоги до складання освітньої програми та річного плану роботи закладу освіти на наступний навчальний рік.

Відповіді на питання завершення навчального року опубліковано на сайті КУ ЦПРПП в спеціальній рубриці «Консалтинг для управлінців-освітян».



8 переглядів0 коментарів
  • Facebook

Ми на зв'язку

Адреса

© 2021 Центр професійного розвитку

педагогічних працівників Мар'їнської міської військово-цивільної адміністрації

 м.Мар’їнка,

Покровський район,

Донецька область, 85600

bottom of page