top of page
Пошук

Відбувся семінар професійної спільноти словесників

Оновлено: 6 бер.

21 лютого 2024 року відбувся семінар-практикум для професійної спільноти вчителів зарубіжної літератури Мар’їнської МТГ, який організувала і провела Майорчикова В.В., консультант КУ «ЦПРПП» Мар’їнської МВЦА.

Цюпа Ольга Василівна, учитель зарубіжної літератури Костянтинівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів провела заняття-практикум з теми  "Цифрові технології. Використання сервісу Canvа вчителем-словесником. Створення фотоколажів та коміксів".

Спікер наголосила на тому, що нині з'являються численні безкоштовні інструменти, за допомогою яких педагоги можуть створювати якісний візуальний контент. Вона розповіла  про один із таких сервісів – Canva, яким оволоділа сама та поділилася досвідом з колегами. Ольга Василівна ознайомила з роботою сервіса, який працює як конструктор: усі елементи перетягуються мишкою, що робить його доступним для всіх. Показала на практиці як за допомогою величезної кількості шаблонів можна створювати яскраві макети всього за 10-15 хвилин. Допомогла в реєстрації на дану платформу, провела майстер-клас по створенню фотоколажів та коміксів. Зазначила, що учитель - творець свого уроку і від того, наскільки він компетентний у сфері новітніх технологій, наскільки може вдало поєднувати різні методи й прийоми з мультимедіа, залежить успіх його старань, а головне, зацікавленість учнів у  сприйнятті матеріалу.

Незважаючи на втому після уроків, усі учасники семінару працювали плідно та з користю для поповнення своєї “скарбнички знань”. Присутні погодилися, що цифрові технології наразі мають велике значення і є одна з найбільш важливих і стійких тенденцій розвитку освітнього процесу, бо школярі з більшим  задоволенням відвідують ті  уроки, де викладач застосовує цифрові технології. Використання мультимедіа стало не просто трендом, а необхідністю.


Презентація "Цифрові технології. Використання сервісу Canvа вчителем-словесником. Створення фотоколажів та коміксів". Ознайомитись


Сертифікати спікеру й учасникам семінару-практикуму. Завантажити











34 перегляди0 коментарів
  • Facebook

Ми на зв'язку

Адреса

© 2021 Центр професійного розвитку

педагогічних працівників Мар'їнської міської військово-цивільної адміністрації

 м.Мар’їнка,

Покровський район,

Донецька область, 85600

bottom of page